Shërbimet

Eko Abdominale

Përdoret për të kryer kontrolle në veshkë, mëlçi, tëmth, pankreas, shpretkë, aorte abdominale dhe enë të tjera të gjakut që gjënden në bark. Ndihmon në diagnostikimin e një sërë sëmundjeve, si: dhimbje apo fryrje barku, funksion jo-normal të mëlçise, zmadhim të organeve të barkut, etj.

Eko Zemre dhe EKG

Quhet ndryshe ekokardiograme dhe sherben per te vleresuar shendetin e zemres suaj. Me ane te kesaje eko-je mjeket mund te percaktojne semundje te tilla si: semundje te miokardit, perikardit, semundje te lindura te zemres, etj. Elektrokardiograma ose EKG perdoret per te regjistruar rrymen dhe aktivitetin elektrik te zemres.

Eko te Vazave

Eko endoskopike e cila sherben per studimin e vazave te gjakur duke perdorur ultratingujt dhe për të marrë mostër indesh duke kaluar me një age speciale nen drejtimin e ultratingujve në nyjet limfatike të zgjeruara ose në tumoret e dyshimta. Këto inde ose qeliza të marra nëpërmjet ages studiohen nga histopatologu me mikroskop.

Eko Gjinekologjike

Përmes një ekografie pelvike (gjinekologjike) arrihet të shikohen në detaje mitra dhe vezoret (ovaret) duke plotësuar kështu të dhënat e ekzaminimit gjinekologjik. Kontrollohet gjithashtu shendeti i fetusit ne barkun e grave shtatzena

Eko Transrektale

Eshtë një egzaminim që kryhet me anë të një sonde që penetron në zonën rektale (anus) të pacientit dhe është shumë e rëndësishme për saktesi të egzaminimit të zorres së trashë, dhe prostatës tek meshkujt.

Eko Transvaginale

Eshtë një eko gjinekologjike me e detajuar pasi sonda është e tille që vendoset brënda organit genital të femrës, dhe siguron një saktësi të madhe diagnostikimi për sëmundje të qafes së mitres etj.Ajo sjell më shumë informacion mbi organet e brendshme gjenitale (mitra, vezoret, qafa e mitrës).

Eko e Testeve

Eshtë një diagnostikim rutine që kryhet tek pacientë meshkuj për kontrollin e organeve riprodhuese tek burrat, me anë të të cilit kontrollohen në detaje testikujt, struktura dhe gjëndja e tyre anatomo-fizike.

Mamme

Ose Eko e gjirit është një ekzaminim me ultratinguj i gjirit dhe strukturave përreth. Ky ekzaminim pavarësisht se nuk ka një moshë maksimale se deri kur mund të kryhet, është ideal për kontroll dhe parandalim te semundjeve të gjirit tek femrat.

Eko e Indeve te Buta

Përdoret për të ndihmuar në diagnostikimin e torsioneve (përdredhjeve), tërheqjeve apo këputjeve muskulare e tendinoze, si dhe të problemeve të tjera të indeve të buta, siç janë Tiroida dhe testikujt. Ekografia është e sigurt, jo-invazive dhe nuk përdor rrezatim jonizues.

Eko e Artikulacioneve

Ashtu si eko-ja e indeve të buta shërben për diagnostikimin e dëmtimeve në artikulacione te ekstremiteteve.

Eko Kolor - Doppler

Eko Kolor Doppler është një egzaminim që shërben së tepërmi në diagnostikimin preçz të çrregullimeve kardiologjike dhe të sistemit vaskular të qarkullimit të gjakut, me te cilin sigurohet informacion për mënyrën dhe shpejtësine e levizjes së gjakut në trupin e njeriut.

Eko Per Femije

Eko pediatrike.

Skaner Koke

Egzaminim që na jep pamje të shumefishta të brëndesise së kokës. Skaneri i kokes përdoret për të ekzaminuar paciente me dëmtime në kokë, apo dëmtime të funksionit të trurit në pacientë me dhimbje të forta koke që mund të shkaktohen nga hemoragjitë cerebrale që shkaktojnë rupturaë ose aneurizma, etj.

Skaner i Ekstremiteteve

Ky egzaminim përfshin skanim të shpatullës, krahut, brrylit, kyçit të dorës, dores, legenit, këmbes, gjurit, kyçt e kembëve dhe kembët. Skaneri përmban informacion të detajuar për kockën dhe strukturat e indeve të buta. Ne këtë mënyrë asistohen më mire dëmtimet në gjymtyrë, infeksionet, masa të huaja, dhimbje, enjtje ose komplikacione post operatore.

Skaner Thoraksi

Eshte skaner i zones së kraharorit dhe përdoret për të përftuar imazhe të detajuara për vleresimin e mushkerive tuaja. Me anë të këtyre imazheve mjeku cilëson madhësine, formën dhe pozicionin e mushkërive tuaja dhe strukturave të kraharorit. Gjithashtu vërehet se pse shpesh herë nuk mbusheni me frymë, nese keni lengje në mushkeri, tumore, etj.

Skaner Abdominal

Perdor valet e rezeve X për të vizualizuar organet e brëndshme përmes murit abdominal. Me anë të këtij ekzaminimi mund të vlerësohet shëndeti i organeve te ndryshme të trupit të njeriut si veshkat, melçia, pankreasi, shpretka, gjendra e tëmthit etj.

Skaner i Kolones Vertebrale

Përdoret për ekzaminim të hollësishëm në diagnozën dhe trajtimin e kolonës vertebrale. Me anë të ketij egzaminimi kapen në kohë të gjitha sëmundjet e zonës së kolonës vertebrale.

RO-Grafi Pulmoni

RO-Grafi e zones se kraharorit që përdoret për të përftuar imazhe të detajuara për vleresimin e mushkerive tuaja dhe sëmundjeve pulmonare.RO-Grafi Koke

RO-Grafi që ndihmon në ekzaminimin e demtimeve të kokës, dhimbjeve te kokës, marrje mëndsh apo simptoma të tjera të aneurizmit, gjakderdhjes apo tumoreve. Gjithashtu e ndihmon mjekun të vleresoje fytyren tuaj, sinuset apo kafken.

RO-Grafi Abdominale

Shërben për gjetjen e shkakut të dhimbjeve abdominale, të vjellave. Mund te evaluaje guret ne veshka, trupat e huaj, problemet me zorret apo masave abdominale tumoriale.


RO-Grafi e Ekstremiteteve

RO-Grafi për ekzaminimn e shpatullës, krahut, brrylit, kyçit të dorës, dorës, legenit, këmbës, gjurit, kyçit të kembëve dhe kembët. Kryhet për të parë nëse një kockë ka pësuar frakturë ose nëse një artikulacion ka lëvizur nga vendi.


RO-Grafi e Sinuseve

Ekzaminim qe perdor nje sasi te vogel rrezatimi per te vizualizuar detajet e sinuseve. Nje RO-Grafi e sinuseve ndihmon mjekun per te detektuar problemet e ndryshme te sinuseve si inflamacione apo lengje ne sinuse. Nuk ka diskomfort apo dhimbje.

RO-Grafi Kolone

Është ekzaminimi i vertebrave të shtyllës kurrizore, i cili përcakton formën, madhësinë, vendosjen e këtyre kockave. Rekomandohet në rastet kur pacienti ka ankesa specifike si psh dhimbje mesi apo shpine, rastet post traumatike, për të evidentuar spondilartrozën dhe shkallën e saj, etj.

Uretrografi Retrograde

Procedure radiologjike e cila me se shumti kryhet tek meshkujt dhe perdoret per vleresuar shendetin e uretres. Eshte procedure esenciale per diagnostikimin e demtimeve ne ureter, ngushtimit te uretres dhe probleme te tjera.

Pielografi IV

Ekzaminim radiologjik i pelvikut të veshkës duke përdorur materiale kontrasti.

Cistografi dhe Cistoskopi

Cistografia eshte nje procedure radiografike qe sherben per vizualizimin e shendetit te fshikezes se urines. Cistoskopia eshte procedure endoskopike e fshikezes se urines nepermjet uretres dhe kryhet me nje mjet te quajtur cistoskop.

Analiza Klinike - Biokimike

Përdoren në fazën e parë të diagnostikimit. Ekzaminimet Biokimiko-Klinike vendosin diagnoza, parashikojnë prognozën e sëmundjes, ndjekin ecurinë e saj dhe efektivitetin e mjekimit.

Analiza Bakterologjike

Ekzaminim i cili sherben per te evidentuar pranine e baktereve ne trupin tuaj. Pas analizave merret mjekimi perkates.

Analiza Sputum

Eshte analiza e pështymës dhe e gëlbazes. Analiza Sputum kryhet për përcaktimin e shëndetit të mushkërive dhe përcaktohet nëse ka mikrobe që shkaktojne infeksione ne rruget respiratore.

Analiza Manthoux

Eshte metode e percaktimit te intensitetit se imunitetit te Mycobacterium Tuberculosis, pra semundjes se Turbekulozit.

Analiza Hormonale

Analiza Hormonale kontrollon nivelin e hormoneve si kortizoli, DHEA, estrogjeni, progresteroni dhe testosteroni ne trupin tuaj.

Analiza e Markuseve Tumorale

Analize e cila sherben per evidentimin e masave tumorale.

Nderhyrje Kirurgjikale

Procedure kirurgjikale qe hap abdomenin ose zonen e barkut. Nderhyrje ne organet e brendshme si veshkat, melcia, pankreasi, shpretka, gjendra dhe fshikëza të ndryshme si dhe Tiroidën.

Nderhyrje Urologjike

Nderhyrje kirurgjikale ne organet e meposhtme: fshikeza e urines, uretra, veshkat, gjendra suprarenale.

Nderhyrje Gjinekologjike

Nderhyrje kirurgjikale ne organet e riprodhimit te femres. Zakonisht keto nderhyrje ndermerren ne rastet e masave tumorale, te kancerit apo infertilitetit.

Nderhyrje Ortopedike

Nderhyrje kirurgjikale ne sistemin muskuloskeletal.

Nderhyrje ORL

Nderhyrje kurirgjikale ne vesh, hunde, gryke dhe qafe.

Nderhyrje Estetike

Nderhyrje kirurgjikale per te rregulluar difekte ne aparencen e jashtme.

Konsulte me Pathologun

Konsulte patologjike qe konsiston ne diagnoze bazuar ne analizat laboratorike.

Konsulte me Okulistin

Për të gjithë ata që kanë probleme me shikimin ose dhimbje dhe probleme të tjera me syte.

Konsulte ORL

Për të gjithë ata që kanë probleme me dëgjimin ose dhimbje dhe probleme të tjera me veshë, hundë dhe grykë.

Konsulte me Kardiologun

Për të gjithë ata që kanë probleme me zemrën ose dhimbje dhe probleme të tjera kardiologjike.

Konsulte me Radiologun

Për të gjithë ata që kanë nevojë të interpretojnë dhe te marrin një përgjigje të grafive të ndryshme apo egzaminimeve të tjera radiologjike, CT Scanner, Rezonancë magnetike etj. .

Konsulte me Kirurgun

Konsulte e nevojshme parapergatitore per nderhyrjet kirurgjikale.

Konsulte me Ortopedin

Konsulte per ekzaminimet qe duhet te kryhen per vleresimin e sistemit muskuloskeletal.

Konsulte me Urologun

Konsulte per ekzaminimet qe duhet te kryhen per vleresimin e uretres, fshikezes se urines, veshkave.

Konsulte me Reanimatorin

Konsulte e nevojshme paraprake e nderhyrjeve kirurgjikale

Konsulte me Gjinekologun

Konsulte per ekzaminimet qe duhet te kryhen per vleresimin e organit riprodhues te femres.

Biopsi Prostate

Procedure e cila konsiston ne marrjen e nje mostre nga gjendra e prostates se mashkullit per te vleresuar nese ka prezence te kancerit.

PAP Test

Procedure ekzaminuese qe tregon nese ka prezence te qelizave kancerogjene ne qafen e mitres.

Biopsi Pas Ekzaminimeve Endoskopike

Biopsi e ndermarre pasi eshte kryer nje endoskopi ne nje organ te caktuar dhe duhet vleresuar nese ka qeliza kancerogjene.

Punksion Biopsie

Marrja e mostrave qelizore me ane te nje ageje nga nje zone anormale per testim laboratorik.

Biopsi Pas Nderhyrjeve Kirurgjikale

Procedure e nevojshme post-operative per te vleresuar permbajtjen e qelizave anormale ne zonen e operuar.

Fertilizim In-VITRO

Trajtimi me kompleks i infertilitetit tek ciftet.

ICSI, IVF

ICSI IVF eshte nje forme e Fertilizimit InVitro ne rastet kur infertil eshte mashkulli.

Fibrogastroskopi

Ekzaminim endoskopik i ezofagut, stomakut dhe duodenit oze zorra e holle.

Fibrokolonoskopi

Ekzaminim endoskopik i zorres se trashe me nje fiber optike.

Endoskopi e Aparatit Urogjenital

Ekzaminim endoskopik i organeve pjese te aparatit urogjenital si uretra dhe organet gjenitale.